091124

Och idag rullar det hemåt igen!:)

Blev lite spontant men vad gör det? Har haft föreläsning tills nu och ska bara gå inom toaletten innan jag tar allt mitt pick och pack och går inom Soffan & Jolene, hämtar en bok, pratar lite och sen lyxar med att åka buss till stationen. Skulle jag bära allt det här så långt så skulle jag bli sné;)

Och imorgon är det CSN igen....är inne i en bra fas nu!:)

Kommentarer
Postat av: Elin

Hej!



Det är bra med mig, kan inte vara mycket annat när jag fått beskedet från a-kassan och att mitt 1-månadersvikariat börjar imorgon :)



Först och främst måste du ju gå med i a-kassan, jag trodde nog att man var med där automatiskt när man gick med i Lärarförbundet, men man måste ansluta sig till a-kassan också. Ett tips är att göra det nu, för missminner jag mig inte så måste man ha varit medlem en viss tid för att få ut ersättning.



Sen 1 juli så räknas en kalendermånad som två månader och det är alltså 12 månader man måste ha jobbat för att kunna få inkomstrelaterad ersättning. Det finns även en annan regel (som jag inte minns vad de kallar) där man måste ha jobbat visst antal timmar under en viss sammanhängande period, tror jag.



Du måste även vara inskriven på AF för att ha möjlighet att få ersättning från a-kassan. Och när du får ersättning är du "skyldig" att söka jobb i HELA landet, om ingen a-kassa inte den skyldigheten.



Sen är den tusen papper och blanketter och don. Arbetsgivarintyg från dina arbetsgivare, anmälan om arbetslöshet, jag fick även skicka in om mina terminstider (när jag tog examen samt den sommarkurs jag läste i somras)... Ja, det är bara att börja ;)



Nu blev det långt och ändå har jag fått med så lite, men nu kanske du har en gnutta mer kött på benen!?



Lycka till!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback