Joanna 17 år!

Idag fyller en väldigt speciell person år. Nämligen min lillasyster. Hela 17 år har hon hunnit bli. Hon som alltid varit vår lilla bebis är verkligen inte så liten längre:) Denna lilla varelse lärde jag en gång i tiden att krypa, jag har även lyckats släppa hennes hand på Väla så hon försvann en lång stund och sparkat en toffel i huvudet på henne på påskafton så hon fick spendera kvällen på akuten och sy i ansiktet. Än idag har hon ett ärr i ansiktet som jag kan få dåligt samvete av att se. Nu kan man tro att jag inte älskar henne men det gör jag. Mer än vad jag kanske visar ibland när vi tjafsar och käftar men så är det med syskon. Hon är starkare än de flesta och har lärt sig i uppförsbacke i princip hela sitt liv men hon har lyckats:) Så jag är oerhört stolt över denna lilla varelse som jag stolt kan få kalla min lillasyster. Så grattis älskade du på din 17-årsdag!



Hard work, work!

Gomorron!
Ja det blir lite mer jobb än tänkt idag, två timmar inne på förskolan innan jag ska bort till mitt kära fritids men det ska bara bli skoj. Längesen jag var i förskolan och kan behöva alla tips jag kan få inför stundande intervju nästa vecka:)

Blir jobb till halv sju sen lite after work på puben fast nyktert för det är redan alldeles för skralt i kassan. Kan inte ens skylla på att jag shoppat eller supit upp pengarna för jag har inte gjort nåt av det men pengarna är ändå nästan slut. Den ekvationen har jag fortfarande inte fattat...

Nu blir det frulle och sen ska jag glatt hoppa upp på Ragnhild och cykla till bussen:)


Trevlig lillördag allihopa!

En snabb sumering :)

Ja nu var det ett tag sen fingarna gick varma här inne igen. Har varit en helt fantastisk helg. Mannen i mitt liv kom som sagt på besök och det var fest i dagarna två, bokstavligt talat. Fredags var det sjukt roligt hushäng och i lördags var det förfest hos Sofie, Kåren och sen efterfest.Tuff helg på många sätt men otroligt fin med. Fina saker sades även om det kanske inte riktigt var rätt läge så blev det så bra i slutet. Det här som jag har hittat känns så himla bra!:)

Nu kollas det på SATC-boxen och ska alldeles strax springa iväg och hämta tvätten innan det är Vännerx2 på femman. Imorgon ska det bokas tågbiljett till mitt lilla hjärta:)


Trevlig tisdagkväll allihopa!

Upp som en sol...

...och ner som en pannkaka var det då tydligen! Morgondagen som fortfarande har en massa fördelar har nu även ett STORT minus. Inget CSN! Precis som förra månaden så har högskolan stoppat mina utbetalningar på nån vänster, eller det var vad jag fick höra av den första människan jag pratade med. Men efter 6 samtal med diverse människor på högskolan och 2 samtal till CSN så ligger det nog till så här: Det är tydligen fel hos CSN nånstans och det kan hända ibland, TROTS att jag är registrerad på både högskolan och CSN, alla uppgifter stämmer på alla håll, jag har ansökt om studiemedel, fått det godkänt, lämnat studieförsäkran och fått CSN problemfritt två månader innan dess. Men tydligen kan sånt här hända. TVÅ MÅNADER I RAD! Förra månaden hände det flera (alla med examensbevis) i klassen men det har tydligen rättat till sig för alla utom jag! What a surprise?! Nu blir det CSN på måndag och en lite tråkigare helg, trots att det finns snälla människor som mer än gärna lånar ut pengar till mig så är det inte riktigt samma sak. Antagligen får jag ringa CSN runt den 20 maj igen för tydligen kan de inte rätta till detta fel eftersom det egentligen inte finns. Lovely!

Har förrutom det sträckt nånting i foten så jag inte kan trampa ner ordentligt. Nånting positivt är väl att jag städat hela lägenheten och hållt mig nyttig idag med. Inga snabba kolhydrater! TJOHO!:)


Nu vill jag ha fredag, runt 11.30 och framåt...



You sit around getting older
There's a joke here somewhere and it's on me
I'll shake this world off my shoulder
Come on baby the laugh's on me

Bruce och jag!

Ja nu lyssnas det aktivt på Mr Springsteen igen och en liten röst långt inne i bakhuvudet påminde om att det var nåt speciellt med den 23 april och så sant så! För exakt ett år sen fick jag vantarna på 2 biljetter till konserten som mamma och Håkan med skulle gå på!:) Var nog världens lyckligaste vid denna tiden förra året!:) Och är nog ganska så glad idag med. Biljetter till den 5 juni med Jessica finns, solen lyser och det ska bli värmebölja i helgen, hushäng plus mansbesök imorgon! Ja jag ska nog inte klaga på lite halsont när livet faktiskt leker på j*vligt bra!


These ARE better days baby
Yeah there's better days shining through
These ARE better days baby




Torsdag!

Varit vaken i två timmar snart. Hade en hemsk dröm och vaknade med halsont. Lite typiskt men har druckit honungste och echinagard (stavning) så vi hoppas på en frisk Josephine imorgon:) Har även försökt byta profilbild men det kanske tar en liten stund? Klockan ett blir det skola i en timme och sen blir det hem och dammsuga, packa upp ren tvätt och diska. Sista fattiga dagen med och det är obeskrivligt skönt!:) Imorgon blir det sushi, grillning, jordgubbar, lite gott dricka och trevligt sällskap:)

Nu ska jag kolla lite Våra bästa år och se om nånting hänt sen sist jag såg (vilket var ungefär 1 månad sen)


Trevlig torsdag!



Födelsedagsfest i Lisch feb 2009

Myser...

Har massa tända ljus och kollar på SATC-filmen och bara myser för mig själv. Såna här kvällar är väldans mysiga men har haft liiiite för många sådana på sistonde så det är skönt att det bara blir en sån till innan mannen från norr kommer hit:)

Håller på att tvätta för fullt och ska hämta allt om ca en halvtimme och sen ska jag krypa ner i nytvättade påslakan och bara mysa mer! Hihi är så fruktansvärt sugen på något så det får nog bli en liiiiten skål med fullkornsflingor och mjölk. Nyttiga livet började ju som sagt idag;)

Nu blir det mys utan dator!


Nattinatt

Lillördag!

Hej hopp!
Sitter med datorn i knäet och slötittar på TV. Väntar på Gilmore Girls:) Har varit i skolan ca 3 timmar idag och tillsammans med Jennie och Tess övat in en låt som vi ska redovisa på fredag. Imorgon blir det ca en timme i skolan. Skönt men samtidigt blir jag så himla rastlös och tiden verkligen bara segar sig fram. Speciellt när man längtar efter något som jag gör...

A var förbi en sväng innan och har lånat Ragnhild. 100 år sedan vi pratade med varann. Om vi egentligen någonsin kunnat göra det under de år vi försökte få det att fungera. Skönt är det i alla fall och det finns nog en speciell man att tacka för det:)

Tvättid om ca 3 timmar så något måste jag nog hitta på att underhålla mig med innan jag blir knäpp!


Tisdag!

Japp idag är det tisdag och idag vet vi äntligen vad det är vi ska göra på fredag och det blir ingen konsert inför barn utan inför oss själva:) I grupper om 2-3 ska vi ta en låt och lära oss den på olika instrument och sen ska vi lära ut det till resten av klassen. Hur gött som helst! Så imorgon blir det några timmar i skolan, torsdag HELT LEDIG! och fredag 9-11.30! TJOHO! Så skönt med en liten slappevecka innan grupparbetena drar igång nästa vecka!

Så på torsdag ska jag städa och göra fint här hemma inför helgens mysiga besök. Som jag längtar nu, heeelt galet! Hoppas veckan går superfort! Blir ju även lite "husfest" med grillning och alkohol på fredag. Måste leta fram ett kubbspel nånstans med bara:)

Åh nu är livet gött igen!




<3

Dockteater....check!

Ja vi kom, vi agerade och vi lyckades! Även om det absolut inte kändes så på genrepet då inget i princip fungerade så blev de två föreställningarna så himla lyckade och jag är så himla stolt över oss! Speciellt mig och Sofie som haft ångest i sådär en vecka:) Måste nämna att samma Sofie utsåg mig till veckans kompis och det värmde otroligt mkt! Så TACK!:)

Nu ikväll har jag hängt med grannen, som efter att ha "lånat" mina utemöbler hela helgen, mutade mig med en godispåse...Såna mutor fungerar alltid!:)

Nu blir det mysigt gonattsamtal sen bingen. Imorgon är det nya tag mot konserten på fredag!:)


Nattinatt allihopa!



Dockteater idag!

Ja idag är det dagen D. Dagen Dockteater! Är så himla nervös att jag nästan tror att jag är sjuk men det släpper säkert efter första föreställningen och efter den andra kommer jag vara den gladaste människan i hela Kalmar, utan tvekan! Ska bli väldans skönt att slippa denna ångest jag burit runt på i nästan två veckor! Helgen i Sthlm var helt fantastisk men det kommer nog ett inlägg med lite mer detaljer senare idag. Nu ska jag dricka upp kaffet och kolla igenom låten och replikerna och sen så kör vi:)

Håll en tumme för oss mellan 12.20 och 13.20!:)

Och om fyra dagar får jag pussas! TJOHO!

Ödåkra

Ja sista dagen hemma i byn nu. Är inne i en bloggtorka nu. Vet inte riktigt vad jag ska skriva när det mesta jag känner är oroskänslor och ångest för framtiden. Är helt sjukt att vi som var garanterade jobb i princip när vi började på högskolan 2005 nu inte har ett endaste jobb att söka. Eller ja nästan. Förskolan har ett fåtal tjänster men i skolan är det kört. Har absolut ingen aning om vad jag gör om 2 månader vid denna tiden? Har jag ett förskolejobb i Skåne, jobbar jag hos mamma, har jag mot förmodan fått ett jobb norröver? Ja man kan bli knäpp av mindre känner jag...

Nu ska det i alla fall packas och jag ska fixa mig själv lite med. Blir kul med Kalmar en sväng för i helgen är jag ute på äventyr igen:)


Och så saknar jag....så in i norden ibland!




Ännu en helg är över...

Jepp och söndagsångesten är stor som vanligt. Usch vad skoltrött jag är nu. Får trösta mig med att de kommande 8-9 veckorna är de sista som någonsin pluggas för sen vill jag börja jobba och tjäna pengar och starta ett nytt liv. Vet inte riktigt i vilken stad än bara. Nu börjar Kalmar finns med lite på kartan igen så... Haha, velapa numero 1 har vi här!:)

Helgen då....Ja, började med en inbjudan till grannen på 3:e våningen vid en 15-tiden och vid 16 gick jag och Frida upp och där stannade vi tills halv ett ungefär. Dock med några glas krossade, en dusch i alkoliserat tillstånd, pizza, vin, cider, drinkar och shots, lite fotmassage och massa mer. Spontanfest is the shit och fy fasen vad kul vi hade!:) Igår mådde man som förtjänat men släpade ändå mig ner till Vallen vid 16-tiden och kollade in Tildas killes band som verkligen var superbra! Hoppas verkligen det gick bra för dem! Blev soff- och sängläge annars igår och en snyftarfilm på TV. En riktigt bra helg faktiskt!

Nu kommer bror snart över på lite kaffe och sen blir det sängen...Snart är det hemfärd:) En kram från mamma och familjen är efterlängtad men det är även mannen från norr:) Men snart så...

Näe nu kom bror:) Trevlig söndagskväll allihopa!



Utmanad!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av
Emma

Vilken mat äter du ofta?
Sushi är ju en favorit som äts så ofta plånboken tillåter, annars är det mkt pasta!

När du är på kalas, är du den som sitter kvar eller hjälper du till med att duka av?
Jag är nog den som hjälper till, om jag är på ett kalas där jag känner värden ganska så väl.

Var sitter du helst när du bloggar?
I soffan:)

Köper du ofta trisslotter?

Näe det kan jag inte påstå...

I vilken stad eller land har du haft din bästa semester?
Budapest med halva famlijen. Tror dock resan till Thailand i januari kommer bli den bästa:)

Vilken tv-kanal tittar du helst på?
Trean och femman, helt klart!

Jag utmanar vidare till :

Frida

Jennie

Hilda

Torsdag

Gomorron!
Sitter här med mitt morgonkaffe och ska alldeles strax iväg ner till stan för en dag fylld av teater. Ska bli ganska så kul ändå...

Gårdagen bestod av bildföreläsning och jobb. Gud vad jag tycker det är kul att jobba. Längtar till jag får ett eget jobb när nu det kan tänkas bli...Som det ser ut just nu så känns det långt bort men man får hålla tummarna helt enkelt! Har sökt lite hemma i Helsingborgstrakten men är ju inte riktigt dit jag vill....inte än.

Näe nu ska jag borsta tänderna och ge mig av....

Trevlig torsdag allihopa!


I´m stuck on you
I´ve got this feeling down deep in my soul
that I just can´t lose
I guess I´m on my way
I´m mighty glad you stayed...

En snabbis

Jepp...ska cykla till skolan om 10 minuter... Tillbaka i Kalmar efter en mysig helg i Lidköping. Tillbaks till vardagen och motivationen är verkligen på noll när det gäller det mesta. Ingen lust till nåt och att ligga kvar i sängen varje morgon är farligt lockande men det är bara att bita ihop. Snart helg:)

Idag är det först bildföreläsning och sen jobb till halv sju. Blir bingen direkt när jag kommer hem tror jag:)

Nu ska tänderna borstas så denna dag kan dra igång och vara över snart....


Trevlig onsdag allihopa!