091127

Sitter på tåget till sthlm nu. Är knökfullt så jag är glad att jag gick på i lilla skövde:) Snabba cash, lady gaga i öronen och så lite godis! Fint som tusan... Hade varit perfekt om mannen varit med men nu blir det tjejhelg!

091126

Redan torsdag och sista "heldagen" i Lidköping på en vecka men jag ska ju iväg på roliga äventyr i helgen och tur är väl det!:) Ska boka en tågbiljett om två timmar och röja här hemma samt julpynta lite. Idag åker alla ljusstakar upp samt adventsljusstakarna (de man tänder ett nytt ljus varje söndag) Har två st i år faktiskt. Den gamla vanliga och sen en ny som ska vara i vardagsrummet. Den har jag hållt på med lite igår och den sista guldfärgen ska torka nu bara innan den blir färdig och förhoppningsvis helt förtjusande! Får nog åka en sväng till stan idag igen och köpa det sista i julpyntsväg, blir lite dyrt men fint :) Kanske borde kolla i våra julpyntslådor och stämma av vad vi verkligen har?:)

Aja nu ska jag slappa lite till och tycka synd om min axel innan jag drar igång min dag här. Ska hinna städa, plocka undan tvätten och plugga med!


091125

Är hemma i Lidköping och kramas och myser några dagar innan det vankas Sthlm och häng med 08-an:) Har sovit fruktansvärt dåligt inatt och varit uppe hela 5 gånger mellan 22.30-04.00 då jag var uppe sista gången för att dricka tror jag. Det blev inte bättre av att jag måste ha sovit enbart på min ena axel vilket har resulterat i att jag inte kan lyfta högerarmen särkilt mycket innan det gör FRUKTANSVÄRT ont! Aja nu har jag gnällt färdigt. Pengar rullade in på kontot idag och alla räkningar är betalda plus pengar översatta till ICA-kontot så det kan handlas mat idag. Tänkte försöka mig på det här: 


Kycklinggryta med grönsaker i rödcurrysås och så ris till det :)



Nu ska jag nog göra mig lite kaffe innan jag försöker mig på att först cykla till bibblan och sen styra Ragnhild mot Hjertbergs! Tänkte ju vara riktigt hurtig och städa eftersom J´s mamma kommer imorgon och snällt nog syr julgardiner till oss men vi får se helt enkelt!


091124

Och idag rullar det hemåt igen!:)

Blev lite spontant men vad gör det? Har haft föreläsning tills nu och ska bara gå inom toaletten innan jag tar allt mitt pick och pack och går inom Soffan & Jolene, hämtar en bok, pratar lite och sen lyxar med att åka buss till stationen. Skulle jag bära allt det här så långt så skulle jag bli sné;)

Och imorgon är det CSN igen....är inne i en bra fas nu!:)

091123

Hej hopp igen!
Nu vecka och måndag...Denna veckan blev som sagt en Kalmarvecka där även helgen spenderades här och lördagen innehöll en runda+fika på stan, två förfester och Kårenutgång. Får ändå ge kvällen hyfsat bra betyg förrutom att Kåren är en köttmarknad utan dess like och har nog alltid varit men när man själv var lös och ledig så såg man nog det annorlunda. Det är INTE okej att bli tagen på röven av i princip allt manligt folk på dansgolvet. Varken som singel eller upptagen! Kom hem vid femtiden yack vare världens bästa Adler och tiden däremellan finns det inte mkt kommentarer på egentligen.

Söndagen började efter 3 timmars sömn och sen var det upp och packa och bege sig mot centralstationen och bussen mot Karlskrona. Var lite orolig för Per eftersom han hade haft bortamatch utan att berätta det för sin tillfälle kombo (hos Johannes visade det sig sen). Möts av Emma i Karlskrona och efter att hon kört ut sin karl så var det bara tjejtime som gällde med massa tårta, kakor och god mat. Lotta kom även förbi och förgyllde tiden och sen blev det kväll och dags för mannen i mitt liv (i alla fall den förste mannen i mitt liv;) att uppträda. Var mitt femte konsertbesök av just denna artist och jag och Emma hade sittplatser (kanske inte världens bästa) för en gångs skull. Vi kände oss lite mer mogna nu och det var helt okej och sitta men den som fortfarande är fantastisk är Lasse. När jag kommer hem ska jag fixa alla hans låtar på Spotify och sen ska de gå varmt tills det blöder ut öronen från J. Hem och sova sen och jag sov som en prinsessa:)

Idag blev det frukost framför TV´n med Emma innan vi rullade ner mot busshållsplatsen och jag åkte mot Kalmar. Gick en sväng inom Netto och fyllde på lite med då det går envisa rykten om att jag kanske ska få pussas imorgon igen. Blir antagligen lite skolk på torsdag men jag kan leva med det om jag får lite mys:) Plus att Per får sin lägenhet för sig själv igen ett tag:P

Nu blev det ett mastodontinlägg och nu ska jag sätta mig i soffan och slökolla TV en stund och kanske slumra till lite:)


Bild lånat från blt.se (kopierade dig Emma:)

Läggdags

Blev Idol och Maxi med Adler nu ikväll och det var hru bra som helst. Idol var one of a kind och tårarna rann både en, två, tre och eventuellt 4 gånger. Svårt att hålla räknnigen när man är igång. Många låtar med både fina och sorgliga minnen som gjorde att man saknade sina nära och kära lite extra faktiskt:)

Nu ska jag bädda fram min säng och hoppa ner och drömma någonting fint!


Nattinatt

091120

Hej hopp fredag!:)

Har inte kommit igång med dagen riktigt än, ska kolla lite på Efter tio först och sen kolla om de sitter några finingar i bibblan trots att det är fredag och snart helg!:) Kvällen vet jag inte riktigt vad den bjuder på än men det ska bli lugnt för imorgon blir det LIVAT:)

Ska verkligen försöka få mkt gjort idag så tiden kan gå lite fortare än vad den gör nu. Går i princip aldrig i skolan och det är faktiskt tråkigt då det är så jag träffar folk nuförtiden;) Tycker de hade kunnat trycka ihop föreläsningarna lite meri stället för 3 timmar i veckan ungefär...

Aja nu ska jag inte gnälla mer och kolla lite TV innan jag fixar till mig lite!

Happy fredag!


Saknar min man...

091119

Hej hopp i stugorna!
Tillbaka i Kalmar och varit i skolan idag pch det var väldans kul att träffa lite folk igen. Imorgon blir det nog bibblanhäng så då får jag hoppas att det finns några AU3-are som jag kan trakassera ibland;) Nu ska jag alldeles strax gå upp en sväng till Adler och tjöta lite så Per kan få lite tid för sig själv när han kommer hem:) Kvällsplanerna för imorgon är hittills inte klara men hoppas på nåt skoj och på lördag är det All In (utgångsmässigt) då Kåren ska intas igen. Det ska faktiskt bli riktigt skoj med en kårkväll igen! På söndag är det resa mot K-krona till finaste Emma (och kanske Lotta på ett hörn) och se världens bästa man uppträda för 5:e gången! Längtar så jag spricker nu!:) Nästa vecka har jag funderingar på att göra en fuling men vi får se...är pengar som styr och det ska ju inhandlas julklappar men oj vad hjärtat hade mått bra!:)

Nu upp till tredje våningen och lite Skånehäng!:)

091118

Hej hopp!
Blev ett lite längre uppehåll men motivation tröt till att blogga. Sitter just nu i soffan med en fin frukost i magen. Satte precis kamerian på laddning och ska alldeles strax gå ner i källaren och hämta upp mina väskor som ska packas inför Kalmar, Karlskrona och Sthlm. Händer en massa saker innan jag kommer tillbaka till Lidköping och mannen... Skola, utgång, Karlskrona/Emma/Winnerbäck, Kalmar/Per, Sthlm/Lussebak/Jessica, Kalmar och sen den 3:e december tillbaka hit.  Vemodigt som tusan att leva i kappsäck i över två veckor men det händer tack och lov mycket roligt med så tiden borde gå hyfsat fort.

Nu blir det lite mer kaffe och slapp innan jag ska få tummen ur r*ven och börja min dag!

091112

Torsdag (höll på att skriva trosdag och det är det ju i och för sig med men det är varje dag!:P) och idag blir det mer plugg och förhoppningsvis en promenix med så jag märkte att ryggen mådde bra av det plus att ligga på golvet med benen på en stol. Nu kanske jag härdar ut längre innan jag måste börja fixa till problemen igen....

Har lusläst Arbetsförmedlingens hemsida nu efter nya jobb men icke. I det avseendet har jag flyttat helt fel känns det som och att man måste ha bil (eller i mitt fall körkort) för att kunna jobba utanför. I såna här lägen vill jag springa rakt in i en vägg, slå mig hårt i huvudet och skrika rätt ut för att jag inte tagit mitt lilla rosa kort än men jag är på väg i alla fall. Sen kanske jag har varit "bortskämd" med att bo i städer där man kan ta sig i princip var som helst kollektivt och ett körkort inte behövts men nu är det annorlunda. Bara att kämpa på med andra ord och göra det i min takt och på mitt sätt...

Imorgon hoppas jag att skingra tankarna med lite handling av julsaker och välbehövlig umgängestid med någon annan än mig själv;)

NU back to the books...Eller rapport från Skolverket för min del

Uppdatering

Powerwalk i 30 minuter: CHECK!
Dusch och fix av mig själv: CHECK!
Gruppuppgift 13: CHECK!


Resterande dag ska ägnas åt att lämna tillbaka böcker och låna om en bok som jag inte trodde skulle användas mer. Lite smått irriterande men men. Sedan ska det läsas och ringas hem för att intervjua min stackars familj om hur de lärde sig läsa och skriva. Måste även göra något åt min förbannade rygg som börjat göra riktigt ont men ska testa Bukis tips och hoppas på lite lindring. Inte kul att vakna på natten för att man har så ont i ryggslutet och vrida sig 1233445 gånger. Aja nu ska jag bege mig så jag får en extra produktiv dag:) Kan behövas...



091111

Gomorron!

Är för ovanlighetens skull uppe med tuppen om man får säga så. Har varit i en formsvacka nu i två dagar men nu ska jag ta tag i mig själv och börja dagen tidigt igen så det kanske kan infinna sig lite rutiner. Idag blir det plugg, dusch och en powerwalk. Körde bil igår så det kanske blir lite bilkörning idag med, who knows?

Nu blir det lite kaffe och mysmorgon. Har tänt alla ljusen i vardagsrummet för att få en bra känsla. Gjorde oftast så när jag bodde själv.



Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

SKÅL!



Nu med lite alkohol i glaset. Bio och middag med Sofia var alldeles
lagom och väldans mysigt!
Kollar på Tjeligan och ska dricka upp innan jag kryper ner i goa bingen
och väntar på en fuller pojkvän som ska trilla in:)


091107

Häääääärliga lördag!

Den började dock inte så bra med magont från helvetet(aldrig mer dricka J´s tjärakaffe:P) men det släppte efter nån timme och nu har jag dansat i duschen till tjejmusik och sitter i morgonrock med smörjda fötter och kollar på nåt tjejigt på TV. Mannen i huset är borta och ibland är det skönt att få vara själv igen på en lördag. Gå runt och vara extra tjejig helt enkelt!:) Ikväll blir det middag och bio med Sofia och ska faktiskt blanda till oss alkoholfria drinkar(eller det blir kanske liiiite vodka i min) och bara vara. Skönt! Så jag kommer INTE vara bakis imorgon på farsdagmiddagen klockan ett!;)

NU ska jag fortsätta njuta av min ensamma lördag!:)

091106

Har precis satt mig i soffan efter ett städrace. Nu kan jag med gott samvete släppa in folk här igen:) Dagen har gått i tvättens och städandets tecken och nu väntar jag bara på att den sista tvätten ska torka så jag kan plocka undan tvättstället. Ska hoppa in i duschen strax och börja fixa mig inför kvällen. Ska nog bara spela lite Jewelbox innan:)


Trevlig helg allihopa!

Just nu



Kycklingsallad och julmust, MUMS!
Tänker inte visa fejjan idag då det är en fuldag/pluggdag/mjukisbyxdag!


Trååååkigt

Har kommit underfund med att jag endast har pratat i ca två minuter idag sen jag slog upp ögonen. Jag spenderar i stort sett alla mina dagar med att vara konstant tyst mellan 07-16. Hur kul låter det? Inte konstigt att jag är himlans pratglad när J kommer hem och på tal om det så måste jag nog röja upp lite och börja med maten snart då det blir PF här i eftermiddag/kväll då kan ska fixa med båten. Aja lite glass och te löser nog ensamheten hyfsat. Och Mammas pojkar och Inlåst. Det jag egentligen ville få ut av det här är att jag längtar tills jag spricker efter ett jobb där jag får prata och umgås med folk, tjäna pengar och sen komma hem till finaste pojkvännen och mysiga lägenheten. Nån gång så...


Nu uppdrag röj och matlagning!

091105

Hej hopp bloggvärlden!

Sitter med mitt morgonte och har på Efter tio med Malou. Ska alldeles strax ta tag i pluggandet och läsa rapport från Skolverket och bli klar med den idag så jag kan läsa körskolebok sen och komma igång på riktigt. Vill komma en bra bit i den nu innan det blir B-uppsatsskrivande för hela slanten i december. Körde även bil igår och det gick verkligen sådär. Mörker, okänd väg och lite snö på det och mina nerver gjorde att det inte blev succé men avslutade hyfsat i alla fall. Just bilkörningen känns himla tung just nu och det känns som om jag aldrig kommer lära och köra bil utan att tänka på att jag kör:) Får öva mkt så får vi hoppas att det släpper!


Nu blir det plugg...eller snart i alla fall:)

091104

Idag har inte mkt vettigt gjorts hittills men nu måste jag snart ta mig i kragen. Har letat mig irriterad efter pynt till mina blockljus men fastnade till slut för dessa:



Fast jag har röda ljus så jag ska guldspraya dom och sen hitta nåt fint band att knyta fast dom med. Tror ni det kan bli något?

Idag måste det handlas och skickas hem ytterliggare en bok till mamsen som hon måste lämna. Tur att hon jobbar nära bibblan hemma i HBG. Nu ska jag länsa skafferiet på något ätbart, duscha lite, packa upp och sen bege mig mot Hjertbergs!


Trevlig onsdag allihopa!


Bild lånad från:
www.countrybymail.se

091103

Inne i november redan. Vart tar all tid vägen? Sitter i skolan och försöker fördriva tiden fram till 13 då det är en (enligt vår lärare) en mkt intressant och gripande föreläsning. Efter det så rullar tåget hem till mannen i Lisch igen. Leker lite skolkare imorgon men jag har varit duktig hela terminen så jag har inget större dåligt samvete. Inte mycket intressant att skriva om heller, ska ta tag i min körning ordentligt nu och ska läsa körskolebok på tåget sen.

Saker som jag reflekterat över på sistonde:
- Man slutar aldrig förvånas eller förundras över människor eller handlingar.
- Kommunikation är A & O.
- Hockey som ses live kan faktiskt vara riktigt roligt!
- Hemlängtan är som mest påtaglig när man ser vad man går miste om.
 - Hemma är där man har sitt hjärta och mitt hjärta är tudelat.
- Känslan av att aldrig räcka till eller höra till är en ständigt återkommande känsla.


 Lite tunga saker (blandat med en lättsam) kanske men sista tiden har det faktiskt kämpats lite i en uppförsbacke. Till och med vardagliga saker har blivit jobbigare och svårare att motivera sig till att göra. Jag skyller på ovan nämnda anledningar och ser framåt helt enkelt. Det kan ju bara bli bättre helt enkelt!