090830

Gomorron!
Borde egentligen packa lite och så eftersom jag ska åka om ca 2 timmar men det går sådär med det:) Blev en lugn kväll med plankstek och vin med J´s familj igår. En riktig familjehelg med andra ord och med tanke på förra helgens baravder så var det nog en väldans bra idé!

Nu blir det Kalmar i två dagar vilket ska bli ganska skoj och sen hem till världens finaste efter det. Blir en bra början på veckan det här! Börjar få ordning på lägenheten med och igår inhandlades blommor och bara det gjorde en enorm skillnad! Kommer bilder sen när vårt hem är helt klart!

Nej nu får jag nog  väcka min sömntuta om vi ska hinna allt innan jag beger mig:)

Mmm...blir nog sushi idag om jag får bestämma mat i Kalmar;)

Trevlig söndag!

Friday Night

Hemkommen från en kväll med J´s mamma. Först lite tilltugg och så och sen en blöt och blåsig promenad till stan och bion. Ganska så mysig biograf men total olik alla andra biografer jag varit på:) Filmen var helt okej för att vara en svensk film och sen en promenad hem. Väldans mysigt får jag säga! Men nu är det lite tråkigt att man ska sova själv, är väldigt nojig och rädd av mig så det kan nog ta en stund innan John Blund kommer...Lite Big Brother och Spindelharpan och kanske en nattamacka?:)


Trevlig fredag och helg!:)

090828

Hej hopp!
Sitter som alltid i soffan, haha:) Har inte gjort så mkt vettigt idag heller. Ska fixa till lite här hemma snart och sen göra mig i ordning för kvällen som innehåller mat och bio med J´s mamma. Blir säkert jättetrevligt, blir av med biooskulden här i Lisch då. Sommaren med Göran blir det och hoppas nu att den är bra, har hört både och om den.

Imorgon hoppas jag på att vi ska åka och handla lite blommor och ta en sväng till stan så jag kan handla kalender och lite block m.m. och ha lite kvalitetstid tillsammans med världens finaste sambo;) Sen blir det Kalmar på söndag! Ja kära vänner, lite bökigare och definitivt dyrare än vad jag tänkt men jag måste göra nåt i höst som ger pengar men det ska sökas jobb febrilt så ni får alla hålla tummarna:) Blir i alla fall lite fler musikquiz och bowling på Harrys eller vad säger ni Sofie, Tess och Bukis?;)

NU blir det lite mer slapp innan jag ska leka lite hemmafru igen:)

Alone

Jepp...sitter här i min ensamhet och bloggar i pausen på Vänner. Det gick inte så bra innan idag så nu är det plan B som gäller igen, kunde dock varit värre men det är allt surt ändå. Men men på måndag sitter jag på upprop i bekanta trakter så att säga. Har packat upp lite dekorativt och satt ut i lägenheten, mest ljus som jag funderar på att tända när mörkret faller på strax. Har även passat på att dricka lite Mango Ramlösa, äta mörk mintchoklad och Yummie Gott & Blandat, sån lyx får man unna sig när man är ensam en hel dag och ska vara det hela dagen imorgon med. På lördag får jag mysa igen på riktigt. Ska sova själv här imorgon för första gången med så är det nån i Lidköping som har tråkigt imorgon kväll så hör av er:)

Nu fokus på TV´n igen....trevlig torsdagkväll!

090827

Gomorron....
Borde egentligen sova nu då jag somnade väldigt sent inatt och vaknade precis innan J gick vid tjugo i sju men det går inte. Är så satans orolig inför hösten nu. Har två val just nu och jag hoppas, hoppas verkligen att jag någongång kan ha lite flyt för nu är det seriöst tungt. Konstant huvudvärk och magont nu sen i måndags och det värsta av allt. Ilskan jag riktar mot mig själv för att jag tackade ja till två kurser och borde givetvis ha förstått att jag skulle bli struken från andrahandsvalet. Ett litet klick som har vänt upp och ner på allt. Men sånt förstår självklart inte jag och livet forsätter upp för den brantaste backe och jag kämpar på...men tungt är bara förnamnet. Är själv till ikväll/inatt nån gång med då J hade lite saker och göra efter jobbet. Ingenstans att packa upp resten av sakerna heller. Får nog ta mig plats som det känns nu annars kommer jag alltid leva i flyttkartonger....

Håll en tumme för mig i eftermiddag vettja...Det behövs!


För the botten is nådd
Hur långt kan man gå?
Hur lågt kan man sjunka?
Hur kasst kan man må?
Kändes förjävligt innan men det börjar bli lite bättre nu min vän
Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen

090825

Och numera Lidköpingbo!:) Kom igår efter en besiktning från helvetet men med hjälp av Per ska det ordna sig men mardrömmar om fakturor infann sig ändå i natt. Ska ringa Karlstad universitet och böna om en plats på svenska som andra språk:) Om jag har fattat allt rätt så finns där en plats och den ska jag banne mig ha!:) Annars gräver jag nog en grop så djup så jag hamnar i Skåne och stannar i den. Lite mkt motgångar men hoppas på en vändning nu. Lön idag i alla fall så det finns hopp!

Nu lite slötittande på TV innan jag ringer kursansvarig prick klockan åtta!

090821

Hej hopp!
Ligger i sängen och bloggar för första gången tror jag. Sista natten i min säng innan den flyttar till tippen. Sålde soffan med och precis efter den blivit hämtad, ja då kom tårarna. Då släppte allt och jag snyftade och snorade en stund, ringde J och sen kändes det lite bättre. Nu är det mesta packat och slängt men nu har jag tagit en liten paus. Kollar på Beverly Hills och sen blir det friidrott, en dusch och till Netto för att handla lite godis för pantflaskorna jag sparat på mig. Men mest längtar jag efter en kram från min man för nu börjar det kännas att jag ska flytta 35 mil bort, igen!


Trevlig fredag allihopa! Imorgon blir det Vallen med Per och en sista utekväll i Kalmar!:)

090820

Hej hopp!

Har lite packpaus nu, tappade helt lusten men ska gå iväg och slänga en sopsäck i alla fall och kolla om det jag diskat har torkat så kan jag packa ner det med. Nu syns det verkligen att jag ska flytta och det känns fortfarande bra:) Emma har spenderat natten här då hon har tenta just nu i matte och det var verkligen mysigt. Blir en sväng till IKEA sen då jag ska köpa lampor till vårt sovrum. Ja nu kan jag nog säga så:)

Näe slänga sopsäcken var det och sen ska jag nog klä på mig. Har inte haft ordentliga kläder på mig sen i måndags skulle jag tro:)


Trevlig torsdag!

090819

Gomorron!
Börjar bli frustrerad på att inte höra nåt från studera och om min antagning. Idag är det 8 dagar till jag förhoppningsvis ska infinna mig i Karlstad för upprop. Börjar bli lite nervös när allting är uppsagt här i Kalmar. Får hoppas på tur idag, tjejen jag pratade med sa att mitt ärende skulle behandlas inom kort i måndags och det är i alla fall enligt mig igår eller idag:)

Nu blir det lite te och sol på altanen. Altanen är den enda jag kommer sakna när jag bli Västgöte då J´s lägenhet saknar en balkong. Får väl hänga ut huvudet genom fönstret eller nåt;)


Trevlig onsdag...här ska det packas och slängas!

090818

Och packdag nummer 1 kan man säga. Har fyllt en sopsäck enbart med saker som ska slängas från köket och en sopsäck med kläder som får gå till Röda Korset eller något plus att 99% av mina kläder är nerpackade:) En ganska hyfsad dag ändå. Imorgon ska jag slänga massa gamla papper och sortera samt fortsätta packa ner saker från badrummet. Fick min soffa såld idag med till min granne så det var kanon, nu förblir min soffa en skräddare;) Näe det känns bra än så länge. Ångesten kommer väl sen eller aldrig eftersom jag numera bara får uppleva det bästa med Kalmar när jag kommer hit!:)


Nu blir det Maxi med Per, spackel och lite smått och gott ska inhandlas:)


Till Jessica: Jag flyttar mina grejer nu till helgen och själva jag kommer till Lidköping för gott på måndag eftermiddag:) Det känns kanon att bli Västgöte och du kan garanterat räkna med en skoshopparpartner (och kläder med) i mig!:)

090817

Hej hopp!
Kort inlägg. Tillbaka i Kalmar till en skitig lägenhet som saknar vissa saker. Varit och sagt upp lägenheten och fått besiktning när jag vill. Fika med Skapande skola-brudarna, skrivit flyttkort, ska städa och hämta ut paket på Statoil. Tagit bort lösenordet för obehöriga lyckades ändå ta sig in för ett bra tag sen. Får hoppas de kan hantera bloggen på ett normalt sätt.

Nu ska det hittas motivation och ork för att packa ner ett liv...


Work

Ja nu har jag fixat till mig lite men det blir mjukisstyle så det visslar om det på jobb:) Tur att jag är där själv då, idag ska jag INTE glömma att larma av när jag går in;) Har haft hjärnan full med inredning och dekoration hela dagen, har tänkt på vad som kan få flytta med från min lägenhet till VÅR, vad jag kan lägga till/ta bort, piffa upp osv. Undrar om J vet vad han gett sig in på när han frågade om jag ville bo med honom;) Haha....och han har nog inte så stor aning om hur många skor jag EGENTLIGEN har och storleken på min garderob! Men allt sånt löser sig förhoppningsvis men ju närmre flytten jag kommer desto mer nervös blir jag. Jag har ju aldrig bott ihop med någon som jag inte är släkt med någon längre period och alla små egenheter man själv har kommer uppdagas och allt man gör olika. Allt blir inte rosa moln längre när verkligheten och vardagen kommer. Fast det finns mycket som kommer bli mysigt med. Laga mat till fler än sig själv, sova ihop varje natt, ha någon att kura ihop sig med i soffan och göra allt tråkigt såsom städa, diska med någon.

Det här blir nog bra det här....Men fasen för ledig tid egentligen då man hinner tänka och analysera allting!

Något som förgyllde min dag är att Autumn Falls album (eller delar av det) numera finns på Spotify. Dagens glädjeämne:) Haha får nog snart kalla mig en groupie på riktigt....

NU off to work!

090812

Onsdag och sovmorgon:) Bara en tidig jobbmorgon kvar innan det blir lite välbehövlig semester, eller helgen blir i alla fall lugn och måstefri sen blir det packning och tusen grejer att ordna innan flytt och skolstart (förhoppningsvis) Blir jobb i eftermiddag för näst sista gången och imorgon är det dubbelpass plus att jag måste åka till biblioteket och låna tusen böcker, eller ett tiotal i alla fall. Nytt lånekort måste man också fixa då det andra är i Växjöpolisens ägo:)

Råkade precis klicka hem lite HM-kläder med. Aj då...vet inte riktigt hur det gick till;)


Trevlig onsdag allihopa!




090811

Gokväll i stugorna!
Är så trött att mina ögon går i kors nu så jag ligger nog i sängen inom en timme. Haha, bara 2 dagars jobb kvar nu innan jag är fri!:) Idag slog man upp ögonen 04.15 och jobbade sen innan jag nervöst begav mig till tandläkaren. Men otroligt nog så hade jag inga hål och tack vara tandvårdsbidrag fick jag bara punga ut 140 ur egen ficka. Sånt gillar vi!:) Sen träffade jag upp Tanya (eller Titiyo  som min man kallar henne) för en fika och massa snack. Så mysigt och Lidköping och Varberg är ju hyfsat nära:) Nu försöker jag få tag på André så jag kan få tillbaka mina hemnycklar innan jag lämnar Skåne på fredag....Går sådär just nu :P

Nu är det snart Vänner på TV och sen ska jag ge efter för gruset i ögona:)

Gonatt finingar!

2009 so far

Nu tänker jag härma mina kära vänner och även jag försöka mig på en halvårskrönika med både ris och ros.

Botten

1
. Förluster. Denna våren som inleddes med att jag äntligen tog examen var början på en vår jag sent skulle glömma. Jessica flyttade från Kalmar och lämnade ett stort hål efter sig. En annan vänskap som jag höll väldigt kär fick sig en väldigt hård törn under våren och blir antagligen aldrig reparerad och Frida, min barndomskamrat och granne i nära 3 år, flyttade hem till Helsingborg igen. Ingenting kommer någonsin bli såsom livet varit i nära 4 år igen och det kan smärta oerhört ibland.

2. Flytt. Min stundande flytt från Kalmar är både botten och toppen. Jag trodde aldrig jag skulle trivas så bra, hitta vänner för livet, ha så roligt och lära mig så mycket UTANFÖR högskolekunskaperna. För det är jag evigt tacksam Kalmar och alla runtomkring och kommer alltid att återvända dit och kalla det hemma.

3.Pengar.
Den här terminen har det saknas pengar för jämnan och överraskande räkningar, resor och annat som kostat skjortan har gjort att jag gått minus varje månad och egentligen förstår jag inte riktigt hur jag klarat mig men det har gått på nån vänster. Vill aldrig uppleva en sådan vår pengamässigt igen.

4. Sommaren 2009. Har hittills inte varit en höjdare och får nog räknas som en av de sämre somrarna. Alldeles för mkt jobb och tid borta från allt roligt jag velat göra. Även om pengarna ska bli goa att inkassera snart och jobben är självvalda så finns där ju alltid en önskan att jobba så lite som möjligt men ändå klara sig:)

5. Strul kring flytt och studier i höst. Jag har aldrig upplevt maken till vad saker kan strula till sig för mig. Utbildning som jag blir struken ifrån, oväntade dagar i Karlstad vilket leder till omtänkt angående definitvt utflyttningsdatum för 5432675:e gången (om jag nu kommer in igen vill säga) Möblers vara eller icke vara osv. Listan kan göras längre men nu hoppas jag på tur och flyt igen.

6. Distansförhållande. Det här med att ha merparten av sitt förhållande via telefon och sms måste vara bland det tråkigaste jag vet. Leder ofta till missförstånd, tjafs och sårade känslor för att saknaden kan bli för stor. Detta är numera snart ett minne blott och det ska bli underbart!


Toppen

1. Kärlek.
Nyårsafton 08 så äntrade kärleken mitt liv igen(men det var jag väldigt ovetande om då). En ganska blyg och till en början svårflörtad man men det släppte snabbt och efter några besök och lite om och men så blev det den 14 februari officiellt vi och det har varit underbart (för det mesta) ända sen dess. Nu, nästan 6 månader senare, känns allting så bra som det kan kännas och om 2 veckor blir jag officiellt en Lidköpingsbo. Denna man har allt jag letat efter och allt jag värdesätter och jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är för att han är min!:) Kärleken är evig när vi är tillsammans...

2. Per. Denna person är självklar tvåa på denna lista då vår vänskap har växt sig så otrolig stark under detta halvår. Det har nog nästan inte gått en dag då vi inte setts och tagit en kaffe och tjötat lite;) Vi har rest ihop, festat ihop, skrattat ihop och gråtit ihop och han har ställt upp alltid med allting jag kunde tänkas behöva. Det blir tomt att inte bo så nära varandra i höst men gud vad jag är glad för dig!:)

3. Skapande skola vt 09. Ojojoj vad jag snackat skit om denna kurs och allt "löjligt" jag tyckte vi gjorde men nu när jag ser tillbaka på det så var det en termin som verkligen utmanade mig och utvecklade mig. Sedan att jag gick i den bästa klassen någonsin och träffade Sofie & Tess bl.a. gjorde inte saken sämre. Nej ge mig januari igen så jag kan få göra om allt!

4. Trekanten. Här syftar jag på mitt jobb ute i Trekanten och inget annat! Haha:) Alla dagar jag fått komma ut och jobba med dessa underbara vuxna och barn. Jag har njutit varje sekund och hittar jag någonsin en arbetsplats lika bra som den så är jag lyckligt lottad!

5. Examen.  Ja den 16 januari så hände det äntligen. Det vi kämpat för sen aug 05. Alla salstentor, grupparbeten, hemtentor och redovisningar var äntligen över och vi var stolta som få. Jag är otroligt stolt över mig själv, över mitt och Jessicas examensarbete och alla andra som kämpat. Den dagen kände man sig nästan oslagbar:)

6. Lidköping. Ja och egentligen allting runtomkring. Det är något som gör att jag känner mig hemma där. Ett otroligt kompisgäng till J och att Per och Jessicas kille också är därifrån är nog en bidragande effekt, har hittat en toppentjej i Sandra och flera av killarnas tjejer är också kanon plus en fin "släkt". Nej detta blir nog kanon ska ni se.


Nu ska jag städa på mitt rum här hemma och börja packa så smått. Lidköping på fredag och roadtrip till Kalmar på söndag!:)

090805

Hej hopp!
Är en sväng i Lidköping och pussas lite:) Eller inte just nu då mannen är på jobbet och jag ligger i soffan och laddar hem Saw II och bara slappar, dock är vädret skitfint så det känns bra att det blir en sväng i stan sen med Sandra, blir nog något somrigt att inta:)

Ska tydligen till J´s föräldrar ikväll med och käka för hans syster åker till Sthlm imorgon igen så då försvann matbekymret:) Blir att lägga in kycklingen igen, bokade tågbiljett hem innan med. Alltid lika tråkigt men om ca 3 veckor är det ett minne blott. Obeskrivligt fint ska det bli.

Näe nu får nog fröken Maddams också ta tag i sin dag! Hoppas solen lyser lika mkt på er som den gör här:)



Fick ett oväntat sms i helgen med och jag försökte öppna en dörr mellan oss men den smälldes igen lika fort och nu är det nog kört for good. Väldigt tråkigt då det finns ett hål efter dig men sånt läker antar jag...