EMMA 21 ÅR!

image510

VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS TILL DIG HJÄRTAT PÅ DIN FÖDELSEDAG!

Hoppas du får en helt underbar dag idag!
Du har ju redan fått en liten hint om när jag tänker fira dig;)


Lördag

Ska alldeles strax stänga ner datorn och sova men tänkte göra en liten kort resumé av dagen först:)

Började med tidig uppgång för att hänga på låset till IKEA, skulle fynda champagneglas och det gjorde vi. 12 glas för 12 kr. Det kallar jag rea, och fina var de med! Sedan hem och sova i nära tre timmar, den ansträngningen att gå till IKEA tog musten ur mig så jag är nog inte så himla frisk som jag vill vara. Jag och mamma hann även med en sväng till Maxi för att jag skulle få köpa mina fina ljusstakar och där träffade man även på pappa och de små ( som jag ska mysa med mer imorgon) Nu ikväll så har vi ätit gott och kollat på Stjärnorna på Slottet och lite sånt. Älskar att vara hemma och bara umgås med min familj, det händer alldeles för sällan!

Imorgon är det som sagt en tur till Hyllinge & pappa och co för att önska de en trevlig resa och så:) De lyckostarna ska till Egypten på Nyårsdagen. Annars kommer morgondagen också bli väldigt lugn.

NU är det sovdags!

Läggdags strax...

Ja mina 3 timmars sömn i natt räcker inte långt så jag ska nog alldeles strax krypa ner i bingen och hoppas på att somna och sova gott och utan feber hela natten!:) Jag har inte varit duktig och städat eller strukturerat upp sidorna till min tenta men jag har däremot spelat spel med mina päron som jag dessutom vann (Har en misstanke om att de lät mig vinna för att jag är sjuk) och sedan kollade vi På Spåret där jag faktiskt kunde en hel del frågor. Börjar känna mig allt mer allmänbildad. Har även börjat smida lite planer för ett försenat födelsedagsfirande när jag kommer tillbaka till Kalmar...hihi men mer än så säger jag inte;)

Näe lite nudlar kanske och echinagarddroppar och sen bingen?

Sjukling...

Ja det var ju självklart att jag skulle gå och bli sjuk nu när man är ledig och allt. Sen att det är nyårsafton om 3 dagar gör ju inte saken bättre. Har sovit med 3 täcken i natt för så mkt frös jag så lite feber har jag nog haft och nu så är man snuvig och hostig och huvudet känns som ett enda stort vakuum. Tycker SÅÅÅ synd om mig själv...Haha vad gnällig jag är när jag är sjuk. Illa, illa...ska försöka städa mitt rum och få lite ordning på vilka sidor det är jag har till tentan. Det får bli dagens projekt:)

Julhelgen:)

Det går dåligt med bloggandet märker jag, men min datatid över lag är nästan obefintlig och det är ganska skönt egentligen men tänkte ändå ge alla som läser en kort resumé över de senaste tre dagarna.

Julafton: Firades först ute i Bårslöv hos Lasse & Anki med god jullunch och jag fick mandeln i gröten, är nog första gången det händer. Sedan åkte vi hem och lämnade av allihopa innan jag och Jonathan åkte i racerfart och hämtade mormor och Anton för julfirande här hemma, kom hem två minuter innan Kalle började:) Sedan blev det julklappsutdelning och sen mat och mys resten av kvällen, fick massa fina saker:)

Juldagen: Började med att man jobbade 4 timmar och sen hem och göra sig i ordning för jul igen men ute hos pappa. Där var även morbror och kusin med, belv julklappsutdelning och engelsk julmat. Fina klappar och väldigt god mat!

Annandagen: Idag hängde jag och André på låset till Väla och jag kom hem med två klänningar, tights, nagellack och örngott:) Ska nog ta en sväng på rean i stan imorgon men annars är jag nog nöjd, väntar på lönen i januari då jag ska skämma bort mig själv:)

Nu ska jag nog hoppa i bingen och fortsätta läsa min bok som jag fick i julklapp!

Hoppas ni alla hade en jättebra julhelg!

Dan före dopparedan...

Ja imorgon är det alltså julafton...helt sjukt vad tiden gått fort och jag hoppas verkligen att all min julstämning ligger i min julstrumpa imorgon;)

Idag har man jobbat igen och idag var jag även själv och det gick ganska så bra då nu blir jag nog själv resten av gångerna med vilket jag tycker är skönt för då kan jag göra sakerna på mitt sätt;) Efter jobb var det iväg till Örkelljunga och dop av min syssling tror jag det blir. Så gullig bebis, var nästan så man längtade efter en själv...men bara nästan;)

Efter dopet så fixade vi det sista julstöket här hemma med att klä gran och ta fram det sista julpyntet så nu är det jul här i vårt hus!

Tänkte även passa på att lägga upp lite bilder från de senaste dagarna som innehöll pimpning av adlers bil, roadtrip och julklappsinslagning:)

Enjoy!

        

        

image507


I Ödåkra

Så var man "hemma" igen. Kom hem igår efter en rolig roadtrip men skönsång exakt hela tiden:) Hann knappt hälsa på mamma och håkan innan jag åkte ut till hyllinge och mös med de små. Kollade nån Harry Potter film och jag som inte sett eller läst nånting om honom så hade jag ungefär 1000 frågor till Oliver. Idag har man slagits med alla andra som är ute och handlar julklappar i sista minuten men nu är jag klar! Satt med mamma innan och slog in dom på lyssnade på julmusik:)

Borde sova nu eftersom man ska upp 05.30 imorgon och jobba. Gudars skymning säger jag bara;)

Ska satsa på att vara i bingen innan 00.00:)

Nattinatt!

Duktiga jag

Ja som ni ser i inlägget nedan så lyckades jag göra ganska mycket att det jag skulle:) Har till och med packat mer än hälften skulle jag tro, har bara det jag ska ha på mig imorgon och på torsdag + det som ligger i tvätten kvar. Känns väldigt bra, ska gå med soporna alldeles strax och sen kolla Tredje Skiftet som börjar vid en halv två. Sen blir det bums i bingen.

Ska upp relativt tidigt imorgon för att möta Jennie och handla en julklapp till mig från min lillebror:) Tack söta du! Din julklapp slog jag in tidigare ikväll. Hihi. Efter stan så blir det årets sista lektion och sen hem och tvätta så jag kan få med mig de kläderna hem med. Ska även mysa med lite lussekatter och oboy och njuta av min sista kväll i Kalmar för i år (om det inte blir ett impulsbesök i mellandagarna). Blir eventuellt träning med Jennie om vårt pass går:)

Näe nu ska det gås med lite sopor och sen så är det snart Tredje Skiftet!

Gonatt allihopa!

1 dag till jullov!

Ja imorgon vid denna tiden har jag jullov, mitt nästsista som student på högskolan i Kalmar. Föreläsningen idag var verkligen superintressant och väldigt nyttig att ha med sig i framtiden. Den handlade om barn i livsfrågor och då mest om sorg och döden. Föreläsaren vi har är bara helt underbar och det var tråkigt att det var sista lektionen med honom.

Ikväll är det mycket som ska göras, eller i alla fall börjas med så jag tänkte göra som jag har sett mina kära vänner göra, nämligen en lista på kvällens bestyr:)

¤ Äta något
¤ Börja rensa ut kylen på allt gammalt

¤DISKA!
¤ Ta fram resväskan
¤ Och helst börja packa lite
¤ Slänga gamla sopor
¤ Slå in lillebrors julklapp
¤ Se tredje skiftet i natt
¤ Påbörja storstädningen här hemma


Få se hur mkt jag hinner göra av allt det där. Får väl börja med maten ialla fall:)

Med datorn i knäet...

...och med Sex and the city på TV. Älskar att ha en bärbar dator så man kan sitta i soffan, titta på TV och blogga samtidigt:) Gick på en promenix med Jennie innan, väldigt skönt att gå ut och bara prata lite skit. Hade kunnat gå för alltid känns det som, måste ta en sådan promenix på onsdag kväll med bejbi:)

Ska hoppa i bingen efter Sex and the city tror jag, borde gå upp relativt tidigt imorgon och fixa här hemma. Ska ju vara hemma i nära 3 veckor så det är en del som måste fixas, ska kanske till och med börja packa? Pappa ringde innan och jag fick allt lite hemlängtan, även om jag vet att jag kommer sakna min lägenhet, mina vänner här (dit räknas du Emma även om du bor en bit bort just nu:D) och själva atmosfären här ungefär lika snabbt som jag kommer hem men att få vara med min familj VARJE dag, vara i min gamla hemstad och träffa min penta ungefär när jag vill väger upp ALLT!

Nu ska jag njuta av att vara i min lägenhet alldeles själv för snart är det ett minne blott för 3 veckor!

Lite bilder från promenixen:)

            



image498

Mys<3

Stressad

Ja jag känner mig sjukt stressad av någon anledning, och skolan är det inte eftersom det är ynka två föreläsningar kvar och inget kvar att göra före jul. Har lite att packa och städa & så men det hinner jag innan torsdag eftermiddag men det är ändå något som inte är rätt...

Ska i alla fall bylsa på mig en massa kläder för jag och Jennie ska ta en lång promenix alldeles strax. Skönt värre. Blir nog premiär för min gåsjacka:)

Övertrött...

...men fortfarande uppe. Vad är det med mig? Tror jag passerat gränsen för övertrötthet och går på någon konstig sparlåga. Tur att jag inte börjar förrän klockan 13 imorgon. Har tänkt väldigt mkt idag/ikväll och det kan vara därför jag inte kan sova heller. Klumpen i magen är kvar och den lär inte bli mindre imorgon. Men men...snart är jag på hem och jag har nog aldrig längtat så här mkt. Förra året hade jag ångest men nu är det bara härligt!

Nu ska jag alldeles strax försöka sova:)

Längtar tills torsdag!

Söndagkväll

Är så himla trött nu så ögonen går snart i kors. Sista helgen för i år i Kalmar är avklarad och den var en salig blandning av allt. Julsittning i fredags som säkert var jätterolig, jag hade roligt det jag minns i alla fall. Sen mellanfest hos Gustav och sen Palace där jag mötte upp Emma & Lotta.

I går så var det födelsedagsfest hos Lisa och sen vidare för att ta stämpel på Kåren men vi hamnade på Palace efter en vända till Lisa igen för att hämta alla Jennies saker. Sen vidare till Palace där vi skakade rumpa. Fick se den jag hoppades på men även den jag allra minst ville se så det tog ut sig ganska bra där. Efter Palace så blev det en liten efterfest på Tullslätten med Hot Shots. Var inte hemma förrän efter sex imorse.

Idag har man inte gjort många knop. Emma och Fia har varit här en snabbis för att hämta Emmas kamera och Jennie har sovit i min soffa i nästan tre timmar:) Sitter och kollar på Shall We Dance och försöker hålla mig vaken hela filmen genom. Tack och lov så har man sovmorgon imorgon!

Gonatt allihopa!

Gårdagen har satt sina spår...

En kopp te och sen är det FEST!

Ja idag är man ganska så trött, kom väl i säng vid en tre-tiden och sen upp klockan sju för att äta, duscha och fixa sig. Trodde jag skulle hinna vila en stund men icke så nicke, får ju nattgäster och då måste man städa och så;)Sitter här med en kopp te och hoppas på att vakna till och sen så är det sminkning och så inför kvällen som gäller. Ska på julsittning och sen mellanfest någonstans och sen Palace, sista för i år...

Ha en underbar fredag allihopa!

What a night:)

Ja jag e fortfarande uppe och det är INTE bra men jag har tvättat fram tills klockan 01.00 och sen väldigt givande samtal på msn. Behövde verkligen de samtalen ikväll. Nu mår jag så himla bra och kan lägga allt gammalt ytterliggare ett steg bakom mig. SKÖNT! Är dock fortfarande pigg, ska nog tvätta håret nu, duscha gör jag imorgon så jag piggnar till, skola om mindre än sju timmar. Gudars skymning:)

Näe en liten synd nu och sen dusch och sen bingen!

Jag vet i alla fall vad jag ska drömma om...

Något till mig själv:)

Idag har man fått en hel del gjort trots att jag spenderat 95% av dagen hemma. Jag har skrivit alla mina julkort, fixat mormors julklapp och sedan beställt lite julklappar till mig själv;) Kände att jag var värd det och förhoppningsvis så hinner nästan allt komma innan det blir hemfärd på torsdag. 

          image491   image492   image493
Det här fick följa med mig hem...eller ja snart så är det i min ägo:)


Det är verkligen helt sjukt om en ynka vecka så är jag antingen hemma nu eller sitter i bilen på väg hem. Det är väldigt blandade känslor men till största del ska det bli så himla skönt. Skönt att komma bort från allt och alla här en stund, få en paus och känna efter vad jag själv vill och känner. Sen att man får träffa sin underbara familj, min fantastiska penta och få gå på Väla när jag vill är en väldig bonus!:) Massa med jobb är även inplanerat och det gillar vi, massa pengar som jag kan spara och spendera på mig själv bara!:)

Nu ska jag kolla vidare på bonde söker fru och sen är det dusch...ska nämligen vara uppe ganska sent och göra något halvhemligt och halvförbjudet;)

Julklapp

Såg en jättefin skjortklänning innan idag inne på Gina Tricot, en i svart jeanstyg med långa lite pösiga armar. Försökte hitta den på Ginas hemsida men där fanns den inte. Men om tomten mot all förmodan skulle läsa det här så vill jag ha ett presentkort på Gina eller om det finns några öre kvar så kanske man har råd att köpa den själv för jag blev väldigt kär:) Borde kanske prova först men för nu är jag in lööööv:) Tänk att ha den med svarta leggings och antingen stövlar eller ett par pumps. Har en bild i huvudet och den är såååå snygg:)


Nu ska jag fika lite på lussekatter:)


Glad Lucia!

Ja idag är det lucia och trots att det blev ganska sent inatt så gick jag upp 06.15 och tinade lussekatter, gjorde varm choklad och tog fram pepparkakorna och kl. 06.30 satt jag och Emma bänkade framför TV´n och såg Luciatåget som var från Zorngården i Mora. Jättemysigt var det!:)

        

Efter det så gick vi och la oss igen och sov fram till tio då vi gjorde oss i ordning för att gå på stan en sväng. Jag hittade billig mascara, julkort+julfrimärken och alkolhol så nu är helgen räddad:) Emma köpte en fin klänning som får bo hos mig ett tag;)

Nu har jag precis ätit och funderar på om jag ska lägga mig i soffan och slappa/sova en stund. Senare idag ska jag skriva mina julkort och då blir det allt lite julmusik. Har inte känt för det innan men nu så... Ska även tvätta ikväll men annars är det slapp som gäller på HÖG nivå efter som det här är den enda dagen jag är "ledig" fram till jag åker hem om exakt en vecka! Väl hemma så är det två jobb som gäller! Hujeda mig, men januari kommer bli en bra månad då jag ska spara lite + unna mig saker som jag länge velat ha!:)

Tack så mycket för allt mys igår och idag hjärtat, är glad att vi fick se Lucia ihop och göra knäck;)

Nu blir det soffan!

Lussevaka

Gud vad jag är dålig på att uppdatera, känner inte att jag har något intressant att blogga om men på inrådan av Jennie så ska jag dra iväg ett litet blogginlägg:)

Idag så har jag skrivit klart min enskilda uppgift till förra delkursen och skickat in så det är skönt att få den ur vägen. Har även haft föreläsning mellan 13-16. Handlade om samhällsekonomi och jag fattade faktiskt allting som vår lärare sa. Inte illa för att vara sjukt ointresserad av ekonomi. Sen hem och träffa Emma (ÄNTLIGEN) och handla knäckingredienser och lite mat. Väl hemma så tog vi tag i knäckbakandet och det gick väl sådär kanske. Haha, men knäck fick vi även om de är ganska så hårda!

Har pratat med både mamma och pappa ikväll och hemlängtan är stor, speciellt när man har så underbara föräldrar som satt in en liten julpeng till en. TACK MAMMA & HÅKAN!:) Det gjorde min dag kan jag säga!

Nu väntar jag bara på att Emma ska komma hem, får se om jag orkar hålla mig vaken tills dess. Imorgon är det uppstigning tidigt för att kolla på luciatåget och mysa med pepparkakor, lussekatter och Oboy och sen hoppas jag på ett samtal från Trekanten som säger att jag ska jobba!

Vilken bra dag det här blev!:)

Gonatt allihopa!

Måndag

Gokväll allihopa!

Vill börja med att tacka för alla kommentarer, de värmde jättemycket. Så tack allesammans!:)

Idag har varit en lång och jobbig dag. Har haft skola mellan 8.30-16.00 och jag var helt död när jag kom hem så vid en halv sju så däckade jag i soffan och vaknade vid åttatiden. Var dock välbehövligt och jag är fortfarande trött så det ska nog gå bra att somna efter Prison Break med. Funderar på om jag ska duscha en sväng så slipper jag göra det imorgon och kan sova ännu längre:)

Igår åkte som sagt André hem och det är alltid lika tråkigt men vi ses ju snart igen!:) Kommer en längre blogg om hans vistelse här sen. Var även på hockey igår och Riddarna vann med 9-0 i en ganska underhållande match med otroligt många utvisningar. Tanya följde med mig och hon satt mest och läste. Men jag behövde komma bort lite och det var skönt att tänka på annat även om inte alla tankar var så bra där heller kanske...Haha.

Idag gjorde jag något otroligt viktigt och välbehövligt och jag känner en viss lättnad (men även saknad) ska jag erkänna men det är absolut bäst så här. Du förtjänar inte att få vara en del av mitt liv...

Nu ska jag hoppa in i duschen!

Because of you

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery
I will not break the way you did
You fell so hard
I've learned the hard way, to never let it get that far

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake, a smile, a laugh
Every day of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with...


 
Aldrig mer en tår för dig, nu är det definitvt slut med det. Du förtjänar inte mina tårar eller min tid längre...

Regn och redovisning

Haha, ja det blev allt som jag trodde. Igår när ena halvan redovisade så sken till och med solen men idag när det e dags för oss att redovisa så regnar det givetvis. Nästan lite komiskt faktiskt. Men men det får ju gå det med:) Längtar tills det är över och man kan gå och titta på de andras redovisningar och sen så kommer ju André ikväll och det är Idolfinal så dagen blir nog bra ändå:)

Önska mig lycka till idag!

Sängdags

Ja ögonen går snart i kors på mig så det blir sängdags väldigt snart känner jag. Var och tränade innan idag och tog verkligen ut mig, gav mig verkligen f*n på att inte ge upp och det gjorde jag inte.

Imorgon är det som sagt redovisningsdags för den ena halvan av klassen men jag ska bara lyssna. Fyra timmar utomhus, blir nog invigning av min Canadian Goose-jacka känner jag:) Och uggboots och långkalsonger. Blir nog kalas det. Efter så blir det lunch med studiegruppen och sen en generalrepetition på vår redovisning, ska se till att ha med mig mina papper denna gången:)

Nu ska sminket av och pyjamas på!

Gonatt allesammans

Otroligt roligt att du skrev på msn:)

Städryck

Det blev ingen vila utan jag tog tag i lägenheten istället och diskade, gick med sopor o plockade. Så nu ska här bara dammsugas och torkas golv på vissa ställen så är det finfint igen:) Ska unna mig en liten belöning och sen fixa mig inför att träffa gruppen!

Juldesign...

Ja jag kände för att göra en lite juligare design men vet inte riktigt om jag e nöjd med den men den får vara så här ett tag nu i alla fall. Tills jag orkar göra om den:) Idag är det repetition kl 14 med gruppen inför fredagens redovisning. Funderar på om jag ska vila en stund nu så jag e pigg och alert sen:)

Ha en bra dag allihopa!

Snart bingen...

Ja snart ska jag hoppa i bingen och sova sött, har sovmorgon imorgon och det ska bli så skönt. Fick ju gå upp ganska tidigt idag för att försöka boka Springsteen-biljetter till min mamma:) Resten av dagen så har jag mest slappat innan klockan blev fyra och jag åkte iväg på styrelsemöte och sen medlemsmöte efter det. Åkte sedan hem med Adler och lagade mat åt oss och kollade Ugly Betty och lagom till Desperate Housewives kom Frida ner och höll mig sällskap.

Imorgon blir det först repetition med gruppen inför fredagens redovisning och sen ska det tränas igen. Me like!:) Ska även hinna träffa Emma en sväng, ska bli supernajs, så tråkigt att hon inte bor här men efter 1 feb så kommer hon inte slippa undan mig så lätt;) Har lyssnat på Lasse exakt hela dagen och gör det nu samtidigt som jag kollar Seinfeld och bloggar. Haha...snacka om att kunna göra flera saker samtidigt:)

Näe nu ska jag mysa ner mig i soffan med min julfilt och försöka somna till TV´n.

Gonatt!

Den här låten hade varit klockren igår kväll...


Ut genom dörren, där går du igen
Det är måndag kväll
En tom kall blick och sen vet vi var vi står

Stäng alla barer, skrik ut i natten
Att du ångrar dig
För din tunga har
För alltid sårat mig

Du som tog mitt hjärta
Ge tillbaks det helt och rent
För du sålde din lögn
För att bota din ensamhet

Den som tar ett hjärta
Borde veta vad som sker
För jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs
Här i min ensamhet

Tisdag

"jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
jag har trampat upp stigar där gränserna går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer

innan mörkret faller
vill jag reda ut några saker
inga rätt och inga fel
vill jag öppna för en vapenvila
du har din och jag har min del

men innan morgonen kommer
vill jag lämna några varma rader
kanske möter vi en vår igen
jag ångrar inga steg vid din sida
jag vattnar dina växter än..."

Lasse är verkligen bomull för själen och som terapi för mig. Han öppnar för nya sätt att tänka och gör att jag både läker och växer. Låter säkert knäppt men det är det som fungerar för mig.

Nu ska jag vila lite mer, är fortfarande riktigt trött. Ska blogga mer om helgen och allt som hänt senare:)

"vi gick långt här du och jag
kanske så långt vi kunde gå
kanske fanns ingen ärlig chans för oss
men jag ser det inte så

det är som jag burit en förbannelse
ibland med ryggen rak
ibland med både hopp och tro
men det är ändå samma sak

jag har spridit lite värme
jag har spridit lite frost
jag är varken hjälten eller boven
jag är bara lite lost "

Karlskrona

Nu beger jag mig mot Karlskrona en sväng för massa mys med Emma, behöver verkligen det. Behöver komma bort från Kalmar lite!

Ha en bra lördag allihopa för det ska jag ha:)